Actie tegen homowet Rusland in New York

anoniem_22072019025900

Homorechtenactivisten hebben donderdag in New York actie gevoerd bij de ambtswoning van de Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties Vitali Tsjoerkin. Ze wilden Tsjoerkin een petitie met meer dan 340 duizend handtekeningen tegen de Russische antihomowet overhandigen.

Tien activisten van de groep All Out hadden zich bij het hek voor de woning verzameld en een cd met de handtekeningen onder de omheining doorgeschoven. Tsjoerkin pakte de cd op en zei tegen de activisten dat ze deze beter af konden leveren bij de Russische VN-missie. "We hebben geen antihomowetten", zei hij. "We hebben wetten die het verspreiden van homoseksuele propaganda onder jongeren verbiedt."

Rusland introduceerde onlangs wetgeving die de 'propaganda van niet-traditionele seksuele relaties' verbiedt en deelname aan gay prides beboet. Vanuit het buitenland is er veel kritiek op het Russische antihomobeleid, met name omdat de wet ook van kracht zal zijn tijdens de Olympische Winterspelen, die volgend jaar februari in Sotsji worden gehouden.