Man maakt in Facebook-post gewag van moord op vrouw

Redactie

Een man in Florida die zijn vrouw zou hebben doodgeschoten - en foto's van zijn daad op Facebook zou hebben geplaatst - is donderdag aangeklaagd voor moord. Even daarvoor had hij zichzelf aangegeven bij de politie.

De man, Derek Medina (31), zegt zijn vrouw Jennifer Alfonso (26) in hun woning in South Miami te hebben doodgeschoten nadat zij had gedreigd hem te verlaten. Toen agenten bij de woning arriveerden troffen zij daar het levenloze lichaam van Alfonso aan en de 10-jarige dochter van het paar, die ongedeerd was.

De moord zou het gevolg zijn van een echtelijke ruzie, waarbij woordenwisselingen gepaard zouden zijn gegaan met bedreigingen van fysiek geweld. Toen de vrouw Medina begon te slaan, opende hij het vuur, zei hij tegen de politie.

Op de Facebookpagina van Medina verscheen donderdag een bericht waarin, vermoedelijk, Medina zei 'naar de gevangenis te gaan' of de 'doodstraf' te krijgen voor de 'moord op mijn vrouw'. Hij besloot het bericht met de woorden: "Jullie zullen me in het nieuws zien."

Vrijwel direct daarna werd een foto geplaatst van een vrouw, liggend op de vloer met haar benen onder haar lichaam gevouwen en bloed op haar gezicht en arm. Pas na vijf uur werd de afbeelding door Facebook verwijderd.