Releasedatum voor X Rebirth

Pheno

Na lange tijd is er weer nieuws rondom X Rebirth. De spacesimulatie van Egosoft en Deep Silver heeft een trailer en een releasedatum gekregen. De game wordt op 15 november 2013 in Europa uitgebracht.

"Na zeven jaar van ontwikkeling vraagt men zich natuurlijk af waarom het zo lang duurde tot X Rebirth af was", zegt studiohoofd Bernd Lehahn van Egosoft. "De reden hiervoor is de enorme omvang van ons project. We willen niet alleen een enorm universum neerzetten, maar ook een universum vol leven. Wat mij betreft toont het succes van Star Citizen aan, dat er veel mensen zijn die op ons type game zitten te wachten. Eén fabrieksterrein in X Rebirth kan uit honderden gebouwen bestaan. Sommige van die gebouwen zijn zo groot dat er schepen met een lengte van enkele kilometers in passen. Je kunt zelfs van boord gaan om het station te verkennen en de bewoners te ontmoeten."

De supernova heeft alles veranderd. Terwijl het universum zichzelf herstelt, staan er nieuwe vijanden op. De nieuwe held Ren Otani staan talloze avonturen te wachten. Je bestuurt de jonge avonturier die samen met zijn ongebruikelijke metgezel aan het roer staat van de "Pride of Albion", een antiek ogend schip met een roemrijke geschiedenis. Deze twee mensen die oog in oog staan met de rest van het melkwegstelsel, spelen samen een essentiële rol in de toekomst van het X-universum. Het lot van de Melkweg ligt in jouw handen...

Spelers kunnen de beelden en speelmogelijkheden van X Rebirth zelf ontdekken op gamebeurs Gamescom, die plaatsvindt van 22 tot en met 25 augustus in Keulen in Duitsland.