Ontevreden Langeveld vertrekt bij Orica-Greenedge

Frank (franklop)

Sebastian Langeveld rijdt volgend jaar niet meer voor Orica-Greenedge. De Lissenaar heeft besloten zijn contract niet te verlengen, zegt zijn zaakwaarnemer Martijn Berkhout donderdag tegen Cyclingnews. Langeveld is niet tevreden met de steun die hij kreeg tijdens de voorjaarsklassiekers.

"Sebastian is 28, en dit zijn cruciale jaren voor hem, dus heeft hij een team nodig dat voor honderd procent is gericht op klassiekers", zegt Berkhout. Volgens hem zijn er meerdere teams geïnteresseerd in de diensten van Langeveld. Een van die ploegen zou Team Sky van tourwinnaar Chris Froome zijn, maar dat wil Berkhout niet bevestigen.

Ook zegt Berkhout dat een terugkeer naar een Nederlands team niet waarschijnlijk is. Van 2007 tot en met 2011 reed Langeveld voor Rabobank. Hij rijdt deze maand in de Nederlands-Belgische Eneco Tour.

In Australische dienst bleven grote overwinningen voor Langeveld uit. Dit seizoen waren een vijfde plaats in de E3 Prijs, een zevende plaats in Parijs-Roubaix en een derde plaats op het Nederlands kampioenschap zijn opvallendste prestaties.

Jens Keukeleire blijft wel aan Orica-Greenedge verbonden. De 24-jarige Belg heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd, waardoor hij nu tot eind 2015 vastligt. Keukeleire is net als Langeveld bezig aan zijn tweede jaar in Australische dienst.

Keukeleire kende geen twijfels over de contractverlenging. "Ik ben hier de afgelopen twee jaar erg gelukkig geweest", zegt hij. "Het belangrijkste voor mij is het feit dat ik heb kunnen groeien." De Belg werd dit jaar onder meer zevende in Dwars door Vlaanderen en 74e in de Giro d'Italia.