Rodgers: "Ik heb Suarez niets beloofd"

Frank (franklop)

Liverpool-trainer Brendan Rodgers is kwaad op zijn aanvaller Luis Suarez. De oud-Ajacied stelt dat Rodgers hem heeft beloofd dat hij deze zomer zou mogen vertrekken indien Liverpool zich niet zou kwalificeren voor de Champions League. Daar is echter niets van waar, zegt Rodgers donderdag in The Guardian. "Hij toont een totaal gebrek aan respect."

Suarez zei woensdag in een interview met dezelfde krant dat hij een vertrek wil forceren, desnoods via een arbitragezaak. Hij werd daarop verbannen van de groepstraining. De aanvaller wordt alleen weer verwelkomd op de training als hij respect toont en zijn excuses maakt, zegt Rodgers.

De Uruguayaan zou daarnaast met meer problemen kampen. Een clausule in zijn contract over een gelimiteerde transfersom steekt volgens spelersbond PFA anders in elkaar dan hij denkt. Suarez beweert dat Liverpool hem volgens de clausule bij een bod van veertig miljoen pond (ruim 46 miljoen euro) moet laten gaan.

De Reds zeggen dat Suarez de clausule verkeerd heeft begrepen. Volgens de club is een bod van meer dan veertig miljoen pond slechts de drempelwaarde waarop moet worden begonnen met onderhandelen. Arsenal bood in reactie daarop al 40.000.001 pond. Liverpool zou hem alleen voor meer dan vijftig miljoen pond willen verkopen.