Spoedhoorzitting Usher over voogdij kinderen

Redactie

Een rechter heeft voor vrijdag een spoedhoorzitting gepland over het voogdijschap van Usher. Zijn ex Tameka Foster heeft de volledige voogdij aangevraagd over hun twee kinderen nadat hun 5-jarige zoontje maandag in het ziekenhuis belandde na een ongeluk in een zwembad.

Fosters advocaat beweert dat het jongetje een bijna-doodervaring had toen hij zonder toezicht in het zwembad was. De 5-jarige Usher Raymond V kwam op de bodem van het zwembad met zijn arm vast te zitten in een afvoer.

Een huishoudster kon het jongetje niet bevrijden, uiteindelijk werd hij gered door een aannemer die in het huis aan het werk was. Na reanimatie kwam de kleine Usher weer bij bewustzijn. Hij ligt nog op de intensive care, maar maakt het naar omstandigheden goed.

Volgens Foster laat Usher zijn kinderen bij bekenden als hij voor zijn werk moet reizen. De kinderen zouden dan liever bij hun moeder zijn.

Tameka en de zanger gingen in 2009 na een huwelijk van twee jaar uit elkaar. Vervolgens vochten ze jarenlang om de voogdij. Vorig jaar wees een rechter de voogdij primair toe aan Usher, Tameka mag haar kinderen regelmatig zien.