Meryl Streep in beeld voor hoofdrol in The Giver

Vincent (vinnypassy)

Meryl Streep is in onderhandeling voor een hoofdrol in The Giver. De verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Lois Lowry gaat over de 12-jarige Jonas die in een maatschappij leeft waarin pijn en lijden zijn verwijderd maar waarin ook alle emotionele diepgang is verdwenen. Alles staat onder controle van de Chief Elder, de beoogde rol van Streep. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Als Jonas deze dystopische maatschappij probeert te ontvluchten, leert hij alle emoties weer kennen. Hij krijgt begeleiding van een ouderling, die hiermee dus de toorn van de Chief Elder riskeert. De rol van deze 'Giver' is weggelegd voor Jeff Bridges. Voor de rol van Jonas is nog niemand gecast.

Het boek ontving in 1994 de John Newbery Medal, een prijs die namens de Amerikaanse bibliothekenassociatie wordt uitgereikt aan auteurs die een opmerkelijk kinder- of jeugdboek hebben geschreven. Daarmee was het boek veel andere jeugdboeken over helse toekomstbeelden, zoals The Hunger Games, ver voor.

De film staat onder regie van Phillip Noyce, bekend van The Quiet American en Salt. De opnames beginnen dit najaar in Zuid-Afrika. Wanneer de film moet verschijnen is nog onbekend.


Meryl Streep in beeld voor hoofdrol in The Giver (Foto: Novum)