Slotstuk Professor Layton vanaf 8 november

De Professor Layton-puzzelreeks wordt op 8 november afgesloten met Professor Layton en de Erfenis van Azran. Dat heeft Nintendo woensdagmiddag bekendgemaakt. Het is het laatste spel in de reeks die vijf jaar geleden begon met Professor Layton and the Curious Village.

Alleen het eerste deel in de serie werd niet vertaald naar het Nederlands. Hoewel De Erfenis van Azran het laatste verhaal in de Professor Layton-serie is, hoeven gamers nog geen afscheid van de professor te nemen. Layton speelt namelijk ook een hoofdrol in het volgend jaar te verschijnen spel Professor Layton vs Phoenix Wright.

Gamebedrijf Level-5 maakte vorig jaar oktober bekend te stoppen met de reeks. Het vorig jaar uitgegeven Professor Layton en het Wonderlijke Masker voor Nintendo 3DS verkocht minder goed dan eerdere spellen in de reeks voor de Nintendo DS.

Binnen de Layton-serie zijn tot nu toe vijf spellen verschenen voor Nintendo DS en Nintendo 3DS. In totaal zijn meer dan dertien miljoen exemplaren verkocht binnen de serie. Daarnaast is een animatiefilm uitgegeven over de avonturen van Layton en zijn hulpje Luke.


Slotstuk Professor Layton vanaf 8 november