Israëlische soldaten raken gewond in Libanon

Redactie

Israëlische soldaten zijn gewond geraakt bij een explosie, nadat ze in de nacht van dinsdag op woensdag de grens met Libanon waren overgestoken. Dat heeft het Libanese leger bekendgemaakt. Eerder had het Israëlische leger gemeld dat vier soldaten gewond waren geraakt bij een explosie 'in de buurt van de Israëlische noordgrens'.

Volgens het Libanese leger bevonden de soldaten zich vierhonderd meter over de grens. De aard van de explosie, die zich voordeed in het grensdorp Labbouneh, wordt nog onderzocht. Ook UNIFIL, de vredesmissie van de Verenigde Naties in het gebied, heeft een onderzoek ingesteld en een team blauwhelmen naar de plek gestuurd waar de explosie plaatsvond. Het Libanese staatspersbureau meldde dat de militairen gewond raakten door een landmijn.

De Libanese minister van buitenlandse zaken Adnan Mansour zei dat zijn regering een klacht gaat indienen bij de VN-Veiligheidsraad. Volgens Mansour hebben de militairen door de grens over te steken de VN-resolutie geschonden die in 2006 een einde maakte aan de oorlog tussen Israël en Libanon. De 'infiltratie van Libanees grondgebied toont aan dat de Israëlische vijand geheime intenties heeft', aldus Mansour.