Serero: "Dit is het seizoen van de waarheid"

Jeffrey

Behoudens enkele duels aan het begin van vorig seizoen heeft Thulani Serero nog geen stempel kunnen drukken op het spel van Ajax. Dit jaar vecht hij voor zijn laatste kans.

In zijn voorgaande twee seizoenen in Amsterdamse dienst werd het spel van Serero met name gekenmerkt door wisselvalligheid. Zijn belofte wist hij nog niet in te lossen. "Ik realiseer me dus dat het een seizoen van de waarheid wordt", zegt hij op de clubsite van zijn werkgever.

"Alleen ben ik geen type dat zichzelf extra druk oplegt. Ik weet wat ik kan, dus het komt zoals het komt. Ik ben altijd positief ingesteld en doe mijn best, want het is mijn werk. Er zit ook niks anders op dan te blijven knokken. En dan zien we wel wat er gebeurt", aldus de Zuid-Afrikaan. "Ik hoop alleen dat ik gevrijwaard blijf van blessures. Dat is echt het allerbelangrijkste voor mij. Aan het begin van een seizoen een blessure oplopen is namelijk uiterst vervelend."

Frank de Boer liet meermaals ontvallen zich bij een vertrek van Christian Eriksen of Siem de Jong niet richting de transfermarkt te willen begeven. Hij heeft voldoende vertrouwen in Serero en Davy Klaassen. "Ik zie ook wel dat de trainer het in me ziet zitten", zegt Serero daarover. "Daarom probeer ik me ook iedere keer weer te verbeteren. Iedere speler heeft vertrouwen nodig bij het halen van zijn hoogste niveau. Het is dus belangrijk dat een trainer vertrouwen in je heeft."