Wall Street op verlies

Redactie

De aandelenbeurzen op Wall Street verkeerden dinsdag in mineur. De graadmeters boekten verliezen, onder meer na opmerkingen van een Fed-bestuurder over het afbouwen van het monetaire steunprogramma.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middag handel 0,6 procent lager op 15.515 punten. De S&P 500-index stond eveneens 0,6 procent in de min op 1697 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,7 procent tot 3665 punten.

Dennis Lockhart, de president van de centrale bank van Atlanta, zei in een interview dinsdag dat de Fed dit jaar het stimuleringsprogramma zal reduceren. "Het lijkt alsof beleggers een excuus zochten om te verkopen en die ook vonden in de opmerkingen van Lockhart", zegt een Amerikaanse analist. "Het is niets nieuws, maar met zulke hoge standen kan elk nieuws van de Fed worden aangegrepen om winsten te nemen."

Maar ook voordat de opmerkingen van Lockhart aan het licht kwamen, waren beleggers al bezig te verkopen en terug te treden van de hoge standen die graadmeters eerder deze zomer hadden bereikt. Dinsdag moesten onder meer de aandelen van detailhandelaren het ontgelden.

American Eagle Outfitters verloor ruim 15 procent nadat de kledingzaak had laten weten dat de winst dit jaar lager zou uitvallen dan verwacht. Onder meer Abercrombie& Fitch en Gap werden meegenomen in de val met verliezen tot 4 procent.

De euro noteerde 1,3310 dollar, tegen 1,3295 bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie was 1,4 procent goedkoper op 105,14 dollar. Brentolie viel 0,7 procent in prijs tot 107,98 dollar.

Wall Street op verlies
Wall Street op verlies (Foto: ANP)