OPA en OPA hebben ruzie

MarcusViridis

OPA is al tien jaar oud en OPA vindt het niet leuk als daar zomaar een nieuwe OPA bij komt. Want alleen OPA kan OPA heten. Dat is tenminste de redenatie van de Onafhankelijke Partij Alkmaar. Een partij die een belangrijke rol speelt in de Alkmaarse gemeentepolitiek. Nu wil Ouderen Partij Amsterdam ook onder de naam OPA deelnemen aan de plaatselijke gemeenteverkiezingen, maar OPA Alkmaar pikt dat niet.

Fractieleider van OPA Alkmaar Ben Bijl gaat er met de botte bijl in: "We willen vechten voor de naam OPA. Laat ze desnoods de vrouwelijke variant gebruiken: OMA." Ben wil eerst een goed gesprek beginnen met de Amsterdammers, maar als daar niets uitkomt, dan is een rechtszaak onvermijdelijk. OPA Amsterdam moet en zal zijn naam veranderen. Dit heeft natuurlijk niets te maken met een calimero-complex, eerder met de kans dat er meer ouderenpartijen het idee opvatten om dezelfde naam te gaan voeren, aldus een balende Bijl.

Op dit moment heeft OPA Amsterdam het veel te druk om een andere OPA in de haren te vliegen. Men is nog naarstig op zoek naar kandidaten om de partij een beetje een smoel te geven. Meer nieuws daarover vindt u in het bericht hierboven.