Gallopin van RadioShack naar Lotto

Peterselieman

Tony Gallopin verruilt RadioShack-Leopard na dit seizoen voor Lotto-Belisol. De winnaar van de Clasica San Sebastian tekent een contract voor twee seizoenen, meldt de Belgische wielerploeg dinsdag. De 25-jarige Fransman is de eerste aanwinst van Lotto voor volgend jaar.

"Als één van onze kopmannen niet op zijn beste niveau kon acteren, zoals Jürgen Roelandts na zijn nekwervelbreuk in 2012, Jelle Vanendert afgelopen voorjaar of Jurgen Van den Broeck na zijn val in de Tour, was de spoeling dun. Met Gallopin wordt onze kern gevoelig versterkt", vertelt teammanager Marc Sergeant.

Gallopin won twee weken geleden de Clasica San Sebastian, voor Alejandro Valverde en Roman Kreuziger. De zege in de Baskische wielerklassieker was tot dusverre de belangrijkste in zijn loopbaan. Hij rijdt sinds vorig jaar voor Radioschack, dat hem overnam van Cofidis.

"Ik kom in een ploeg met traditie terecht, die kopmannen heeft die hun strepen al verdiend hebben, zowel in de sprint, in het klassieke werk als in de grote rondes en waar ik in de wedstrijden die mij goed liggen mijn eigen kans zal kunnen gaan", liet de Fransman weten.

Gallopin ziet zichzelf als een veelzijdige renner. "De hele periode vanaf Parijs-Nice tot Luik-Bastenaken-Luik staat met stip aangekruist in mijn agenda. Mijn lievelingswedstrijd? De Ronde van Vlaanderen", besluit hij.