Trailer ultieme steelfilm Final Cut: Ladies and Gentlemen

Vincent (vinnypassy)

Inspiratie. Je moet het ergens vandaan halen. Tegenwoordig wordt er veel leentjebuur gespeeld of voortgeborduurd op een eerder succes. De Hongaarse regisseur György Pálfi bracht uit geldnood ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ naar een hoger plan: uit meer dan 450 films maakt hij één volledige speelfilm.

In Final Cut: Ladies and Gentlemen heeft Pálfi fragmenten uit een goede 450 films zodanig achter elkaar gemonteerd dat er daadwerkeljk een verhaal verteld wordt en de beelden elkaar op logische wijze opvolgen. Het resultaat is verschrikkelijk charmant, voor de filmliefhebber een feest van herkenning en volgens Pálfi zelf is het zelfs "de ultieme film over de ultieme man en vrouw".

Final Cut: Ladies and Gentlemen beleefde in februari van dit jaar zijn Nederlandse première op het IFFR en werd daar uitstekend ontvangen. De spitsvondige montage werkt op de lachspieren en voor de filmliefhebber is het de kunst zoveel mogelijk films te spotten en bij naam te noemen. Een klein tipje van de sluier: de films variëren van Modern Times en Basic Instinct tot Psycho en The Incredibles.

Of de film regulier in de Nederlandse bioscopen komt te draaien, is nog onbekend.