Tahiti-revelatie op proef bij Lorient

Boris (borisz)

Steevy Chong-Hue maakte in juli indruk tijdens de Confederations Cup namens Tahiti. De vleugelspeler mag nu zijn geluk beproeven in de Franse Ligue 1. De international van Tahiti speelt momenteel voor AS Dragon in zijn vaderland, maar krijgt nu de kans om zich in Europa te bewijzen. Het Franse Lorient biedt de 23-jarige Chong-Hue nu een proefperiode aan, waarna hij mogelijk een contract mag ondertekenen.

De enige profspeler van Tahiti, Marama Vahirua, laat weten dat hij dit wel zag aankomen. "Ik hem uitgelegd dat hij de komende maanden prof kan worden, een prof met een grote toekomst. Hij gaat nu meetrainen met Lorient, zodat trainer Christian Gourcuff kan kijken of hij het niveau aankan", zegt hij op de officiële website van de FIFA.

Chong-Hue is collega-international Vahirau erg dankbaar, aangezien de routinier met zijn verleden bij onder meer Nantes en Lorient goede contacten heeft in Frankrijk. "Ik heb het allemaal aan hem te danken. Ik ga er niet naartoe om lol te hebben, ik wil slagen. Ik heb lang op deze kans gewacht en nu ben ik klaar om hem te grijpen."