FOK! wat een weer... Perioden met regen

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Nadat we gisteren konden bijkomen van het hevige onweer, krijgen we vandaag weer eens de grijze versie van het weer te zien. Dat is toch wel lang geleden en bovendien gaat het daarbij ook regenen.

De meeste regen lijkt tot mijn grote verdriet in de oostelijke landshelft te gaan vallen. Er kan daar plaatselijk meer dan 20 millimeter vallen. In het westen valt er ook wel wat, maar dat blijft beperkt tot een paar millimeter. In de regen koelt de temperatuur af tot beneden de 20 graden, terwijl het in de drogere gebieden nog net 21 graden kan worden. De noordoostelijke wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig en zodoende is dit een eerste voorproefje op de herfst.

Na vandaag is het licht wisselvallig weer met af en toe zon en een enkele bui. De temperaturen blijven rond de 21 graden steken.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Bliksem
Een vette CG in Bovenkarspel. Het onweer passeerde ook Hybmaster_D. Schitterend!

 OnweerAs
Ook in Assen was er een prachtige blikseminslag te zien. Nemephis zag het en genoot ervan.

 BliksemAS2
Hier nog een uitsnede van de bliksem en Nemephis gebruikte hiervoor 30 seconden sluitertijd. Bedankt heren voor jullie geweldige foto's!