McQuarrie regisseert Mission: Impossible 5

ArtistA (Jonathan)

Christopher McQuarrie heeft de regie van Mission: Impossible 5 geaccepteerd. 'Mission: Accepted', twitterde hij. McQuarrie is geen vreemde voor hoofdrolspeler Tom Cruise, die hij regisseerde in Jack Reacher, waarvoor hij tevens het scenario schreef. Ook schreef hij het script voor de oorlogsfilm Valkyrie met Cruise in de hoofdrol.

McQuarrie gaat zich ditmaal niet bezighouden met het scenario. Dat laat hij over aan Drew Pearce, scenarist van Iron Man 3 en het nog te verschijnen Sherlock Holmes 3.

"Ik vind het geweldig om weer met Chris te gaan werken", laat Cruise in een officiële reactie weten. "Ik ben ooit begonnen met het produceren van de Mission-films met het idee dat elk deel zou worden gemaakt door een andere regisseur met zijn eigen visie." Volgens de 51-jarige acteur past McQuarrie prima in het rijtje Brian De Palma, John Woo, J.J. Abrams en Brad Bird.

Waar de film over moet gaan, is nog niet bekend. Over andere vaste castleden, zoals Ving Rhames, Simon Pegg, en Jeremy Renner die in de vierde film zijn opwachting maakte, is dus nog niets met zekerheid te zeggen. Mission: Impossible 5 verschijnt in 2015.


McQuarrie regisseert Mission: Impossible 5 (Foto: Novum)