Minder omzet Square Enix door gebrek games

De Japanse uitgever Square Enix heeft zijn omzet in de periode van april tot en met juni licht zien dalen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Met iets meer dan 24 miljard yen (184,3 miljoen euro) kwam er 3,3 procent minder binnen, maakte de Japanse uitgever dinsdag bekend.

Het bedrijf ziet de achterblijvende omzet als het gevolg van een gebrek aan nieuwe spellen. Square Enix heeft in juni op enkele punten in zijn organisatie het roer omgegooid. In het afgelopen boekjaar, dat eind maart afliep, viel de verkoop van onder meer de actiegames Tomb Raider en Hitman Absolution tegen. Als gevolg hiervan zijn in het afgelopen kwartaal enkele spellen in productie geschrapt. Square Enix heeft hierdoor grofweg 1,6 miljard yen (12,2 miljoen euro) aan onvoorziene kosten geïncasseerd.

Het is niet bekend welke spellen zijn geschrapt, maar in juni legde Square Enix enkele projecten bij gamestudio IO Interactive stil. De studio zou onder meer gewerkt hebben aan de actiegame Kane & Lynch 3. IO Interactive zou zich nu volledig richten op actiespellen in de Hitman-reeks.

Voor het lopende boekjaar, dat eind maart afloopt, verwacht de uitgever dat de omzet nagenoeg gelijk blijft. Het rekent op inkomsten tussen de 140 en 150 miljard yen (1,07 tot 1,15 miljard euro). Eind deze maand wordt het online spel Final Fantasy XIV: A Realm Reborn uitgegeven. Daarnaast staan het actierollenspel Lightning Returns: Final Fantasy XIII en de detectivegame Murdered: Soul Suspect in de planning voor begin volgend jaar.


Minder omzet Square Enix door gebrek games