Renault: V6-motor gaat overtuigen

Peterselieman

Volgend seizoen wordt er in de Formule 1 gereden met een 1,6 liter V6-turbomotor. Volgens Renault Sport-directeur Remi Taffin zal de krachtbron de kritiek laten verstommen, omdat zowel de snelheid als het geluid in orde zullen zijn, zo laat hij aan Championat weten.

"Ik denk niet dat we veel aan snelheid in zullen boeten. Formule 1 is Formule 1 en we willen auto's die het snelst zijn. En ze zullen snel zijn. Aan het begin van het seizoen zijn de wagens waarschijnlijk ongeveer een seconde langzamer dan de huidige bolides, maar halverwege het jaar kunnen we al sneller zijn dan nu. Zo is het altijd geweest, ook na de overgang van V10 naar V8 en na de introductie van de nieuwe regels voor de aerodynamica in 2009."

Ook het geluid zal in orde zijn. "Heb je de GP3-wagens wel eens gehoord? Als je tijdens die races in de pitstraat bivakkeert, kan je niet een hele wedstrijd zonder oordopjes volhouden. Het geluid zal heel anders zijn in 2014, maar het zal nog steeds erg luid zijn. Het blijft Formule 1-waardig."