De Boer: "Van der Hoorn kan slagen"

Maarten (rubbereend)

Ajax kocht Mike van der Hoorn, om het vertrek van Toby Alderweireld op te vangen. De Belg is echter nog altijd in Amsterdam en dus zit Van der Hoorn op de bank. "Hij kan slagen."

Van der Hoorn zat vrijdag tegen Roda JC negentig minuten op de bank. Als Alderweireld blijft en het centrale duo Niklas Moisander/Alderweireld dus in tact blijft, zal het zwaar worden voor de aankoop om een basisplek af te dwingen. Toch heeft trainer Frank de Boer hoop voor zijn verdediger.

"Mike heeft een heel zwaar seizoen gehad bij FC Utrecht", zegt De Boer op de officiële website van Ajax. "Daarnaast was hij er, net als Daley Blind, Ricardo van Rhijn en Danny Hoesen, in Israël bij op het jeugd-EK. Uiteindelijk past Mike zich goed aan. Ik verwacht dat hij kan slagen bij Ajax."

Overigens is niet uitgesloten dat Alderweireld alsnog vertrekt. Norwich City zegde hij af, maar mocht een grote Engelse club of een topclub uit een andere competitie zich melden, dan prefereert de Belg alsnog de overstap. Everton zou in hem geïnteresseerd zijn.