Boerrigter hoopt op terugkeer in de ArenA

Maarten (rubbereend)

Derk Boerrigter verruilde deze zomer Ajax voor Celtic. De 26-jarige aanvaller is zeer dankbaar voor zijn tijd in Amsterdam en hoopt dat zijn voormalige werkgever succesvol blijft.

"Ik wil alle mensen die mij de laatste twee jaar gesteund hebben bedanken", zei de Nederlander tegenover Ajax Showtime. Hij tekende een vierjarig contract bij de club uit Glasgow. De Amsterdamse topclub ontving een transfersom van ongeveer €3 miljoen.

De buitenspeler wenst zijn oude werkgever veel succes komende voetbaljaargang. "Ik hoop voor iedereen bij Ajax dat dit weer een seizoen wordt waarin de club veel titels gaat winnen", aldus de linkspoot, die tevens meldt nooit in de Engelse media uitgehaald te hebben naar trainer Frank de Boer.

"Ik heb alleen 'nee' geantwoord op de vraag van een journalist of ik al wat van Frank gehoord had na de transfer. De volgende ochtend stuurde Frank me toevallig een heel leuk berichtje", aldus de rappe vleugelspits.

Zowel Ajax als de Schotse topclub komen uit in de Champions League. Boerrigter hoopt dan ook dat hij zijn oude ploeggenoten snel weer ziet. "Het zou tof zijn om Ajax te loten. Dat zou een leuke terugkeer in de ArenA opleveren."