Cowboydroom kleuter in vervulling

Bert (superworm)

Fotograaf Brandon Stanton woont in New York en maakt foto's van willekeurige mensen op straat voor zijn project 'Humans of New York' (HONY).

Huffington Post schrijft dat hij recentelijk een foto maakte van een jochie dat cowboyspulletjes verkocht in het Washington Square Park. Waarom de zesjarige Rumi zijn geliefde cowboyhoeden en -speeltjes opofferde? Hij probeerde te sparen voor een heus paard.

De fotograaf informeerde hoeveel het jochie die hele middag had opgehaald: één enkele dollar maar. Hij besloot toen op IndieGogo een pagina aan te maken met een korte uitleg en een doel van 7000 dollar. Zelf legde hij alvast 300 in.

Het geld zou niet uitgegeven worden aan een paard, nogal onpraktisch in een grote stad, maar om het jongetje de vakantie van zijn leven te geven: een heus 'Wildwest-avontuur.' "Voor dit geld kunnen we Rumi en z'n ouders op een reis naar Drowsy Water Ranch sturen, 150 kilometer van Denver vandaan (inclusief tickets, transport, verblijf, alle maaltijden en allerlei activiteiten)."

Stanton: "Met het grote aantal HONY-fans leek het me makkelijk haalbaar." Binnen een kwartier waren alle 7000 dollars binnen. Vrijdagochtend had zijn Facebookpost over het jochie al 45.000 likes vergaard en was het 6000 keer gedeeld. Inmiddels is er meer dan 32.000 dollar gedoneerd. Ook biedt iemand het jochie een week gratis lessen paardrijden aan. 

Drowsy Water Ranch heeft vanaf 25 augustus nog precies één week één kamer voor een gezin van drie vrij. Gevraagd of het ook voor zesjarigen geschikt is, zei men de fotograaf: "Zes is de perfecte leeftijd om hier te verblijven. Het is de leeftijd waarop je een hele week je eigen paard mag hebben."

Na afbetaling van de reis en alle bijkomende onkosten is er nog ruim 20.000 dollar over. Die wordt gedoneerd aan het New York Therapeutic Riding Center, dat paardrijden mogelijk maakt voor kinderen met een handicap.

Een filmpje van wat het jongetje te wachten staat: