Kompany prijst aankoopbeleid City

Maarten (rubbereend)

Vincent Kompany ziet het komende seizoen in de Premier League met veel vertrouwen tegemoet. De Belg is lovend over de aankopen die zijn werkgever deed op de transfermarkt.

City verloor deze zomer Carlos Tevez aan Juventus, maar kreeg daar drie aanvallers voor terug. Stevan Jovetic (Fiorentina), Alvaro Negredo en Jesus Navas (beiden Sevilla) kwamen de Engelse club versterken. Daarnaast haalden de Engelsen ook middenvelder Fernandinho op bij Shakthar Donetsk.

"Degenen die verantwoordelijk zijn voor het binnenhalen van deze spelers hebben hun huiswerk goed gedaan", zei de aanvoerder van The Citizens tegenover The Sun. "Deze nieuwelingen zijn echt een meerwaarde voor het team en ik ben er zeker van dat ze allen een geweldig seizoen zullen hebben."

In de voorbereiding nam City deel aan de Audi Cup in Duitsland. In de finale van het toernooi verloren de Engelsen van Champions League-winnaar Bayern München (2-1). Dat is misschien wel beter zo, stelt de Belg. "Bij winst gaan we misschien denken dat we als ploeg veel verder zijn dan daadwerkelijk het geval is."

Kompany is in ieder geval optimistisch over de nabije toekomst. "We zullen alleen maar beter worden. Zeker als je ziet hoe goed en hoe snel de nieuwe spelers zich hier al hebben gesetteld", aldus de international.