Koeman: "Beetje druk kan nooit kwaad"

Maarten (rubbereend)

Ronald Koeman beseft dat het dit seizoen 'moeten' is voor Feyenoord. Na twee jaar van aansluiting bij de top, wordt er nu groot succes verwacht. "Ik hou daar wel van."

De selectie van Feyenoord is sterker dan de voorbije jaren. Alleen al in de defensie beschikt Koeman over vijf Oranje-internationals. Eentje zal dus de bank warm houden. "Wij hebben vijf verdedigers die international zijn, maar er zal er steeds eentje niet spelen", aldus Koeman.

Koeman benadrukt echter dat dat lang niet elke week dezelfde zal zijn. "Dat hoeft niets te zeggen over de zondag erna. Dan kan het goed zijn dat ik een week later een andere keuze maak." Miquel Nelom debuteerde in juni in het Nederlands Elftal, maar heeft op linksback concurrentie van Bruno Martins Indi, die op zijn buurt Joris Mathijsen in het centrum voor zich heeft.

Feyenoord begint het seizoen zondag op visite bij PEC Zwolle. Dan zal de club er meteen moeten staan, want de verwachtingen zijn opgeschroefd. "Mogen is definitief 'moeten' geworden bij Feyenoord", zegt de oefenmeester aan de vooravond van de start. "Ik hou daar wel van. Een beetje druk kan nooit kwaad."

Volgens Koeman is zijn club niet metee dé titelfavoriet. "Ik heb genoten van PSV deze week. De manier van spelen, al die jonge jongens. Dat heeft me positief verrast. Wij gaan met Feyenoord voor het hoogst haalbare. Absoluut. Maar het is een feit dat vooral Ajax en PSV meer mogelijkheden hebben."