Na Benzema is ook Torres aan de beurt

Maarten (rubbereend)

Fernando Torres krijgt komend seizoen alle ruimte om zijn kwaliteiten volledig te benutten. Chelsea-trainer José Mourinho wil dezelfde aanpak gebruiken als bij Karim Benzema.

Mourinho weet dat er veel kritiek is geweest op de Spaanse aanvaller. Desondanks maakt hij er geen geheim van dat Torres straks de spil vormt in het team, dat straks weer om de Engelse landstitel moet meestrijden.

"We weten allemaal dat Torres het in zich heeft", laat de coach weten aan Daily Mail. "We gaan niets aan zijn manier van spelen veranderen, want dat is onmogelijk. We passen de ploeg zo aan dat Torres op de top van zijn kunnen kan presteren."

Twee seizoenen geleden nam hij de verguisde Benzema bij de hand om hem tot een van de steunpilaren van Real Madrid te bombarderen. De Franse aanvaller kreeg aanvankelijk veel kritiek te verduren, maar groeide uit tot een gewaardeerde kracht met scorend vermogen.

Torres krijgt nu dezelfde kans als Benzema. De international van Spanje maakte zich niet populair in Engeland, door na zijn transfer van Liverpool naar Chelsea amper het net te vinden.

"Hij is geen kind meer", stelt Mourinho. "Hij is op een leeftijd gekomen waarop je iemand moeilijk kunt veranderen. Tegelijkertijd is hij een speler die enorm hard zijn best doet op de trainingen. De hele voorhoede raakt steeds beter op hem ingespeeld. Dat belooft wat voor de competitie. We moeten allemaal achter hem staan."

Torres vond in competitieverband vijftien keer het net sinds hij tweeënhalf jaar geleden van Liverpool overkwam. Daar had hij 82 wedstrijden voor nodig. In het shirt van zijn vorige werkgever trof hij in 104 wedstrijden 65 keer doel.