Van Basten is situatie Heerenveen beu

Maarten (rubbereend)

Marco van Basten heeft genoeg van de bestuurlijke situatie bij sc Heerenveen. Na weken van zwijgen, trekt de trainer voor het eerst zijn mond open.

Van Basten heeft geen goed woord meer over voor de gang van zaken in Friesland. Over het beleid van voorzitter Robert Veenstra en technisch directeur Johan Hansma liet hij zich tot nu toe nog niet uit. Inmiddels geeft hij aan Hansma het liefst vandaag nog te zien terugkeren.

De Telegraaf schrijft dat Van Basten een bijtende indruk maakte. Met zijn roep om de terugkeer van Hansma, vaart Van Basten tegen de richting in die Gaston Sporre, de nieuwe directeur, Riemer van der Velde en Foppe de Haan hebben ingezet.

"Het is nu elk jaar hetzelfde zo’n beetje, hè", zei Van Basten op de persconferentie. "Vorig jaar was er ineens geen geld, terwijl we toch wel wat binnenkregen. Dit jaar hoor ik plotseling weer hetzelfde liedje. Niets is mogelijk, hoor ik dan. Dat terwijl mij vorig jaar nog werd gezegd dat 50% van alle inkomsten kon worden geherinvesteerd."