[Pro League] Anderlecht herpakt zich tegen Cercle

Boris (borisz)

Anderlecht heeft zich goed hersteld van de uitglijder op de openingsdag. De ploeg van trainer John van den Brom klopte Cercle Brugge vrijdag met 0-4. Anderlecht ging vorige week nog verrassend onderuit tegen Lokeren (2-3). De formatie van Van den Brom liet tegen Cercle Brugge zien dat het wat goed te maken had.

Demy de Zeeuw begon op de bank bij Paars-Wit. De middenvelder zag Olivier Deschacht na zeven minuten de score openen met een fraai doelpunt in de kruising. De controle bleef na de 0-1 in handen van Anderlecht. Cercle kon in eigen huis geen vuisten. Het was wachten op een grotere achterstand voor de Bruggelingen. Vier minuten voor rust tilde Matias Suarez de score naar 0-2. Massimo Bruno nam na rust het heft in handen bij Anderlecht. De 19-jarige aanvaller wist twee keer te scoren.

Bruno vond vlak na rust, net als Deschacht eerder in de wedstrijd, de kruising en na een klein uur spelen zette hij Anderlecht op 0-4. Van den Brom liet daarna nog aanwinst Luka Milivojevic debuteren. Verdediger Bram Nuytinck deed de hele wedstrijd mee. Ploeggenoot De Zeeuw bleef negentig minuten op de bank bij Anderlecht.