CAS zet Rapid Boekarest terug naar tweede afdeling

Boris (borisz)

Rapid Boekarest is teruggezet naar de tweede voetbalcompetitie van Roemenië. De Roemense voetbalbond had de club in financiële problemen vorig seizoen geen play-offs voor lijfsbehoud mogen laten spelen, zo oordeelde het internationale sporttribunaal CAS vrijdag. De procedure was aangespannen door Concordia Chiajna.

Rapid eindigde afgelopen jaar in de middenmoot, maar na een faillissementsaanvraag kreeg de drievoudig landskampioen geen nieuwe licentie. De Roemeense bond bood een uitweg door de ploeg te laten deelnemen aan promotie- en degradatieduels. Daarin wist Rapid ten koste van Concordia Chiajna zijn plek in de hoogste afdeling te behouden.

Concordia haalde vrijdag evenwel zijn gelijk bij het CAS, dat van mening is dat de bond ten onrechte is afgeweken van zijn licentiebeleid. Onder welke voorwaarden Concordia nu instroomt in de hoogste competitie is nog niet duidelijk, aangezien die twee weken geleden al begon.

Rapid had zaterdag de stadsderby tegen Steaua moeten spelen. Die wedstrijd is afgelast. De club, die in 2003 zijn laatste kampioenschap vierde, heeft al langer financiële problemen. Eerder besloot de UEFA de hoofdstedelingen te schorsen voor het eerstvolgende Europese toernooi waarvoor ze zich plaatsen.