[JL] Achilles '29 klaar voor debuut

Boris (borisz)

Achilles '29 gaat met vertrouwen het nieuwe seizoen in. De amateurclub uit Groesbeek debuteert dit jaar in de Eerste Divisie en merkt dat de stap omhoog aanmerkelijk meer aandacht oplevert. Zo worden er aanzienlijk meer seizoenskaarten verkocht, vertelt voorzitter Harrie Derks. "We hopen er meer dan duizend te verkopen. Het loopt nog steeds en de laatste dagen krijgen we er veel vragen over."

Het stadion op sportpark De Heikant is nog niet helemaal aangepast aan de eisen van de KNVB. "Maar dat gebeurt op tijd voor onze eerste thuiswedstrijd", is Derks zeker van zijn zaak. "Volgende week is alles in orde."

Ook Jong Ajax heeft overigens zijn stadion nog niet op orde. De verbouwing op de Toekomst duurt langer dan gepland en dus speelt Jong Ajax maandagavond in de Arena tegen Telstar. Ajax verkoopt geen seizoenskaarten voor het tweede team, waardoor de belangstelling per wedstrijd verschillend is.

Bij PSV is de belangstelling voor het eerste duel van Jong PSV nog nihil. Voor het uitduel met Sparta Rotterdam op zaterdag was vrijdag nog geen kaartje verkocht. Een woordvoerder wijt dat echter aan het tegelijkertijd spelen van PSV bij ADO Den Haag en het jeugdtoernooi om de Otten Cup dat in Eindhoven wordt afgewerkt.

Er is nog geen thuiswedstrijd van Jong PSV in de verkoop gegaan. Uitverkocht zal het niet snel raken omdat het tweede team van de Eindhovenaren zijn duels in het Philips stadion speelt, meldt PSV vrijdag. Tot nu toe was er nog geen besluit genomen over de locatie waar Jong PSV zou spelen. In de toekomst wil PSV mogelijk tribunes bouwen op trainingscomplex De Herdgang.

Ook Jong FC Twente speelt in het stadion van de club. De Enschedeërs bieden seizoenskaarten aan voor de wedstrijden van het tweede team. Hoeveel er daarvan verkocht zijn kan de club vrijdag niet vertellen. Wel verwachten de Tukkers dat er na de eerste wedstrijd maandag meer belangstelling komt.