Microsoft overweegt virtualrealitybril

Microsoft heeft een patent geregistreerd voor een virtualrealitybril. Dat gebeurde in januari vorig jaar, maar het patent is donderdagnacht pas openbaar gemaakt. De bril zou onder meer stemmen, gezichtsuitdrukkingen, de kijkrichting en andere mensen kunnen herkennen. Microsoft heeft nog geen virtualrealitybril aangekondigd.

In het patent wordt een scenario beschreven waarin het display een afbeelding of video aan het zicht van de speler toevoegt. Dat zou betekenen dat de virtualrealitybril van Microsoft meer lijkt op de Google-bril dan op de virtualrealityhelm Oculus Rift. Al zou de bril van Microsoft wel over bewegingssensoren beschikken, wat doet denken aan de Oculus Rift.

Het document beschrijft verschillende functies van de bril. Zo zou de bril een camera kunnen bevatten die gericht is op het oog van de gebruiker. Niet alleen kan de kijkrichting gevolgd worden, ook zou op die manier de gebruiker herkend kunnen worden. Camera's aan de buitenkant van de bril zouden de omgeving kunnen scannen en bewegingen van andere personen herkennen.

Vorig jaar juni doken geruchten op in Amerikaanse media over speciale brillen van Microsoft met de werknaam Fortaleza. Tijdens het gamen zou de speler extra informatie moeten binnenkrijgen via de bril.


Microsoft overweegt virtualrealitybril