Minder treinen vanwege extreme hitte

anoniem_22072019025900

De NS rijdt vrijdagmiddag met minder treinen vanwege de tropische hitte. Op enkele trajecten rijden sprinters en intercity's twee keer per uur in plaats van vier keer per uur. Eventuele storingen als gevolg van de hitte kunnen zo sneller worden opgelost, meldt de NS vrijdag.

Tussen Amsterdam en Enkhuizen, en Rotterdam en Utrecht rijden minder intercity's. De sprinters worden geschrapt op de trajecten tussen Breukelen en Veenendaal Centrum, Rotterdam en Vlaardingen, Leiden en Gouda, Den Haag Centraal en Dordrecht en Rotterdam en Gouda Goverwelle. De NS raadt reizigers voor vertrek aan om de actuele vertrektijden te raadplegen.

NS en Prorail hebben vrijdag verder extra storingsploegen klaarstaan om eventuele problemen snel op te lossen. Ook staan er locomotieven klaar om gestrande treinen zo snel mogelijk weg te slepen.

De temperaturen bereiken vrijdagmiddag een hoogtepunt. Op sommige plaatsen kan het 37 graden worden. Door de warmte kan het spoor uitzetten.

Belangenorganisatie Maatschappij voor Beter OV is furieus over de beslissing van de NS. Volgens een woordvoerder dient het uitdunnen van de treindienst geen enkel doel. "Dit is niets meer of minder dan paniekvoetbal."

De organisatie vreest dat het nu in de resterende treinen extra druk wordt. "Hetgeen met dit warme weer bepaald niet prettig is."