[WK] Magnussen prolongeert wereldtitel op koningsnummer

Stefan (sportfreak)

Zwemmer James Magnussen heeft donderdag zijn wereldtitel geprolongeerd op de 100 meter vrije slag. De Australiër was in Barcelona in 47,71 seconden de beste op het koningsnummer. De Amerikanen Jimmy Feigen (zilver) en Nathan Adrian (brons) pakten de overige medailles.

Hun landgenoot Ryan Lochte pakte voor de tweede opeenvolgende keer goud op de 200 meter wisselslag. Hij bleef de Japanner Kosuke Hagino en Thiago Pereira uit Brazilië ruim voor.

Zige Liu veroverde de wereldtitel op de 200 meter vlinderslag. De Chinese was tot veler verrassing bijna twee tienden sneller dan de Spaanse Mireia Belmonte. De Hongaarse Katinka Hosszu pakte de bronzen plak.

De Amerikaanse vrouwen prolongeerden de wereldtitel op de 4x200m vrije slag. Missy Franklin, Katie Ledecky, Shannon Vreeland en Karlee Bispo waren Australië met bijna twee seconden de baas. Het brons ging naar Frankrijk.

De Chinese Jing Zhao won goud op de 50 meter rugslag. Ze bleef haar landgenote Yuanhui Fu slechts vijf honderdsten voor. Op relatief grote achterstand werd Aya Terakawa uit Japan derde.