Tentenkamp asielactivisten in Rotterdam

Redactie

Vanaf vrijdag gaat in Rotterdam het No Border Camp van start. Daarbij wordt onder meer een tentenkamp opgezet op een nog niet bekendgemaakte plek in Rotterdam. De gemeente en de politie houden volgens een woordvoerder van de gemeente de situatie in de gaten.

Het No Border Camp wordt georganiseerd door asielactivisten en vindt tot en met volgende week zaterdag plaats. Er worden onder meer workshops gehouden. In Europa worden volgens de organisatie sinds 2000 No Border Camps georganiseerd. Vorig jaar waren er kampen in Stockholm en Keulen. Ook aan de Grieks-Turkse grens, de Pools-Oekraïense grens en in Brussel werden eerder No Border Camps opgezet.

Hoeveel deelnemers er precies gaan komen, is nog onduidelijk, evenals de plek waar het tentenkamp wordt opgezet. Vrijdag maakt de organisatie pas bekend waar het tentenkamp moet komen.

De gemeente heeft volgens de zegsman al wel contact gehad met de organisatie en wil gaan kijken hoe de manifestatie verder vorm krijgt. "Demonstreren is een grondrecht, dat wordt gerespecteerd. Maar het is niet de bedoeling dat illegaal gekampeerd wordt in de stad." Of dit betekent dat wordt ingegrepen zodra ergens tenten worden opgezet, wil de zegsman echter niet kwijt. "Uitgangspunt is dat er geen overlast is. De politie zal alles nauwlettend in de gaten houden."