FOK! wat een weer... Bloedheet!!!!

Stephan (Stephan5)

Vandaag beleven we waarschijnlijk de climax van deze zomer. Dat het vandaag heet zou gaan worden, dat kan bijna niemand zijn ontgaan. Ik moet wel zeggen dat er zeker GEEN records gebroken gaan worden. Elke keer als het even goed heet gaat worden beginnen sommige weerdiensten meteen te roepen dat er records benaderd gaan worden. Dit stoort mij enigszins.

De maxima liggen vandaag tussen de 29 graden op de Wadden en 36 in Limburg. Zeer heet dus. In de loop van de middag steekt er aan de kust een zeewindje op en dan koelt het daar enkele graden af. Het is verder zonnig en droog. In de avond zou er een enkele onweersbui kunnen opdoemen in het zuidwesten, maar ik denk dat de lucht te droog is om een bui toe te laten. Later in de nacht neemt de kans op onweer in het midden en oosten wel wat toe en tegen die tijd is ook de hitte weer verdreven.

Morgen trekken de eventuele buien dan weg naar Duitsland en met 22 tot 24 graden is het dan een heel stuk koeler.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

MAEend
De familie eend. Een heel mooie foto van Consideration vanaf het terras genomen.