Haase verslaat Verdasco in Kitzbühel

Boris (borisz)

Robin Haase heeft voor het derde jaar op rij de halve finale van het ATP-toernooi in Kitzbühel bereikt. De titelverdediger verraste donderdag de als derde geplaatste Fernando Verdasco uit Spanje. Het werd 4-6, 6-4 en 6-3 voor de Nederlander, die de laatste twee edities op het Oostenrijkse gravel won. Bij de laatste vier stuit hij op Marcel Granollers (8).

In de eerste set sloeg Verdasco, de mondiale nummer 33, toe op zijn enige breekkans. Haase wist daar niets tegenover te stellen, maar in het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. De Hagenaar snoepte in de tiende game de service van zijn tegenstander af en trok de stand daarmee gelijk.

Verdasco deelde in de beslissende set de eerste tik uit met een break in de eerste servicebeurt van Haase. De nummer 68 van de wereld liet zich niet van de wijs brengen, vocht zich terug en nam op 4-3 zelf afstand. Hij benutte op 5-3 zijn eerste wedstrijdpunt.

Haase had de enige eerder ontmoeting met Verdasco ook gewonnen. Dat was echter op het gras van Wimbledon in 2011, niet de favoriete ondergrond van de Spaanse gravelspecialist.

Granollers rekende af met de Argentijn Leonardo Mayer met 6-3 en 6-1. De Spanjaard dolf vorige week in de kwartfinale in Gstaad nog het onderspit tegen Haase.