Wereldkampioenen Brouwer en Meeuwsen onderuit op EK

Boris (borisz)

Wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben donderdag hun tweede duel op het EK beachvolleybal in het Oostenrijkse Klagenfurt verloren. De Duitsers Lars Flüggen en Alexander Walkenhorst waren in drie sets te sterk. De setstanden waren 14-21, 21-17 en 13-15. 

Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst wisten na de nederlaag van woensdag nu wel te winnen. Met 21-14 en 21-18 rekenden ze af met de Russen Konstantin Semenov en Yaroslav Koshkarev. De Europees kampioenen van 2008, 2009 en 2010 Reinder Nummerdor en Richard Schuil wisten hun tweede duel ook te winnen nadat Oostenrijker Clemens Doppler moest opgeven met een blessure. Hij speelde samen met Alexander Horst.  

Daan Spijkers en Michiel van Dorsten speelden hun tweede duel tegen de Spanjaarden Pablo Herrera Allepuz en Adrián Gavira Collado. Ze wisten dit duel niet te winnen. Het werd 2x 18-21. Zowel Brouwer/Meeuwsen, Schuil/Nummerdor als Stiekema/Varenhorst staan momenteel tweede hun groepen. Spijkers en Van Dorsten staan laatste. Morgen is de laatste groepswedstrijd en wordt de tussenronde gespeeld.