Geboorte luiaard verrast Dierenpark Amersfoort

Redactie

De geboorte van een luiaard heeft de dierenverzorgers van Dierenpark Amersfoort flink verrast. Luiaard Amaka zat al een tijdje in een 'relatiecrisis' met haar Quasimodo, maar dierenverzorgers troffen vorige week plots een luiaardjong op haar buik aan.

Het jong is het vierde kind van de twee luiaarden. "Hun relatie kende veel rozengeur en maneschijn", laat de hoofdverzorger weten in een verklaring. Aan het liefdesgeluk kwam een einde toen Amaka haar oog liet vallen op buurman Hardy. "Quasimodo was hier natuurlijk niet blij mee en de liefdesvlam leek te zijn gedoofd."

Het overspel was problematisch voor het dierenpark, omdat Hardy ook in een relatie zat. De verzorgers hebben Quasimodo en Amaka tijdelijk uit elkaar gehaald in de hoop dat bij hun weerzien de liefde weer zou opbloeien. Die aanpak bleek succesvol.

De verzorgers hadden de zwangerschap van Amaka niet opgemerkt. "Dat is vaak lastig te zien, zeker omdat ze hele dagen aan de boom hangen," vertelt een verzorger.

Een luiaard bevalt hangend aan een boom en haar jong klimt direct na de geboorte op de borst om te gaan drinken. Het jong wordt nog niet van Amaka's borst gehaald, waardoor over een paar weken pas duidelijk wordt of de luiaard een jongetje of een meisje heeft gekregen.