'Ook blowverbod op Rotterdamse schoolpleinen'

anoniem_22072019025900

Rotterdam moet een blowverbod instellen rond schoolpleinen en speelplaatsen op dezelfde manier als Amsterdam dat heeft gedaan. Die oproep doet de Rotterdamse CDA-fractie aan de gemeenteraad.

Vanaf donderdag controleert de politie in Amsterdam of het blowverbod wordt nageleefd. Over een maand, als de scholen weer open zijn, wordt ook gehandhaafd op schoolpleinen. Overtreders kunnen een boete of werkstraf tegemoetzien. De gemeente past hierbij een juridische truc toe, nadat een eerder blowverbod door de Raad van State was afgeschoten.

"Een slim idee", zegt de Rotterdamse fractievoorzitter Wubbo Tempel hierover in een verklaring. Hij wil dat Rotterdam een vergelijkbare maatregel treft. Eerder dit jaar bepaalde een kantonrechter nog dat de gemeente Rotterdam blowen niet kan verbieden op basis van de algemene plaatselijke verordening.

"Ik hoop dat dit 'Amsterdamse' model ook snel hier toegepast zal worden", stelt Tempel. "Schoolpleinen en speelplaatsen zijn bedoeld voor kinderen en jongeren. Softdrugs horen daar absoluut niet thuis en dienen daarom te allen tijde geweerd te worden van deze plekken."