'Scarface-remake door Potter-regisseur'

Redactie

David Yates staat boven aan de verlanglijst van producent Universal om de remake van Scarface te gaan regisseren. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De Brit is vooral bekend als maker van de laatste vier Harry Potter-films, maar regisseerde ook de politieke dramaserie State of Play en de tv-film The Girl in the Café, waarvoor hij een Emmy won.

Berichten over de op handen zijnde remake resulteerden al in verhitte discussies op internet. Schuimbekkende fans lieten weten dat de klassiekers uit 1932, die draait rondom de Amerikaanse drooglegging, en uit 1983, met Al Pacino als Cubaanse immigrant en cocaïnehandelaar, met rust gelaten moeten worden.

Yates mag zijn borst dus nat maken, mocht hij tekenen. Hoe dan ook moet hij de essentie van het verhaal, een immigrant en kleine misdadiger die door zijn steeds groeiende ambitie de Amerikaanse droom probeert te verwezenlijken, naar de moderne tijd zien te tillen.

De regisseur heeft het de komende tijd nog druk. Hij is bezig met een film over Tarzan, een oorlogsfilm over de Britse aanval op St Nazaire in 1942 en Tyrant, een drama over een Amerikaanse familie in het Midden-Oosten. De nieuwe Scarface staat gepland voor 2014.


'Scarface-remake door Potter-regisseur' (Foto: Novum)