'Vervolg Pacific Rim al in de maak'

dekatophetspek

Er wordt al serieus nagedacht over een vervolg op het onlangs verschenen Pacific Rim. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Het 3D-sciencefictionspektakel ging medio vorige maand in de meeste landen draaien en moet nog winst gaan maken. Toch is producent Warner Bros al zo goed als over de brug.

De film bracht al bijna 226,6 miljoen dollar op en kostte naar schatting ruim 190 miljoen dollar. Daarbij wordt echter nooit het bedrag voor marketing opgeteld, wat bij een dergelijke film in de vele miljoenen loopt.

Een flinke duw in de rug is ongetwijfeld de recordopbrengst die Pacific Rim woensdag in China behaalde. De film behaalde met negen miljoen dollar de grootste premièreomzet ooit in China voor Warner Bros, 23 procent hoger dan zelfs de best bekeken Harry Potter. Pacific Rim behaalde hiermee maar liefst zeventig procent van de opbrengst van de vijf grootste films die woensdag in China in première gingen.

Op zich is het Chinese succes niet eens zo verrassend. Het concept van enorme mensachtige robots die het opnemen tegen immense monsters is bij uitstek populair in Azië. Veel kenners waren er al van overtuigd dat de film speciaal op het Aziatische filmpubliek was gericht, juist om de uiterst lucratieve Chinese filmmarkt aan te boren.

Het ligt dan ook voor de hand dat een eventueel vervolg zich nog meer richt op de actie en nog minder op de dialogen. Chinese kijkers van zomerspektakelfilms zitten immers zelden te wachten op nagesynchroniseerde diepgang.


'Vervolg Pacific Rim al in de maak' (Foto: Novum)