[Upd] 'Bale voor 120 miljoen van Spurs naar Real'

Redactie

Voormalig Real Madrid-voorzitter Ramón Calderón denkt dat de transfer van Gareth Bale naar Madrid een voorbode is van het vertrek van Cristiano Ronaldo. De oud-preses laat aan TALKsport weten hoe het zit.

"Ik weet dat Ronaldo niet blij is met de houding van de voorzitter (Florentino Pérez, red.). Ronaldo wil namelijk een loonsverhoging naar twintig miljoen euro netto, dat is voor Real niet te behappen." Omdat de contractverlenging van Ronaldo een lastig verhaal wordt, richt Pérez zich nu op Bale. "De voorzitter wil geen risico lopen en iets achter de hand hebben voor het geval Ronaldo geen nieuw contract kan krijgen. Dat is mijn indruk van de situatie."

"Pérez is bang voor het moment dat Ronaldo zegt: Ik ga niet verder. Dat zou slecht nieuws betekenen voor de club. Ik zou hem zelf graag zijn carrière zien afsluiten bij Real, maar het is een lastige situatie. In de komende weken zal blijken of hij wel of niet blijft."

Calderón was tussen 2006 en 2009 voorzitter bij De Koninklijke. In zijn ambtstermijn probeerde hij tevergeefs Ronaldo naar Santiago Bernabéu te lokken, hetgeen zijn opvolger Pérez wel lukte.

Update 13.10 uur

Real Madrid en Tottenham Hotspur hebben mondelinge overeenstemming bereikt over een transfersom van 120 miljoen euro voor Gareth Bale. Dat bericht de Spaanse krant AS donderdag. De middenvelder wordt daarmee ruimschoots de duurste voetballer ooit. Hij neemt het record over van Cristiano Ronaldo, die de Madrilenen in 2009 94 miljoen euro kostte.

Voordat de deal naar buiten wordt gebracht willen de Spurs eerst drie nieuwe spelers strikken, van wie Roberto Soldado de eerste is, stelt AS. Ook Luis Suárez staat op het lijstje van de Londenaren.