Ontslag om broodje ham voor moslimkind

Ser_Ciappelletto

Lunchdame is nou niet direct het zwaarste beroep. Je moet het goed verknallen, wil je ontslagen worden. Alison Waldock uit Cambridge is het gelukt. Ze gaf namelijk een kleuter wiens ouders moslim zijn een broodje belegd met varkensvlees!

Toen één van haar pupillen haar om een broodje ham vroeg, gaf Alison het kind het broodje zonder morren. Het meisje had bijna een enkeltje hel gekregen, als de directrice niet tijdig ingegrepen had. Zij wist het broodje af te pakken, net voordat het kind erin beet.

De ouders van het kind hoorden het gerucht dat Waldock geen wroeging had over haar fout en dienden een klacht in. Het bedrijf waarvoor Waldock werkte, nam de enige maatregel die ze konden nemen bij zulk 'ernstig plichtsverzuim en nalatigheid': ze ontsloeg Waldock stante pede, ondanks een dienstverband van zo'n elf jaar.

Waldock probeert zich nog te verdedigen: "Er zijn zo'n 200 kinderen die eten moeten krijgen, en ik weet niet wie moslim of vegetariër is. Er is een lijst, maar de kinderen dragen geen naamkaartjes en ik ken niet iedereen bij naam." Ze stelt ook dat ze wel degelijk spijt heeft van haar fout en haar excuses zal aanbieden als de ouders eens langskomen.

Peter McAleese, manager van het bedrijf waarvoor Waldock werkte, zegt dat er correct is gehandeld: "Er was een volledige en transparante procedure die Alison doorlopen heeft, en ook een beroepsprocedure, die ze verloren heeft."

Ironisch genoeg zijn het de moslimorganisaties die het ontslag veroordelen als 'te zwaar' en een 'overdreven reactie'.