Fikse vertraging vlucht na vondst verdacht pakket

Redactie

Een vliegtuig van Transavia dat vanaf Amsterdam onderweg was naar Marokko heeft maandag in Barcelona een tussenlanding moeten maken na de vondst van een verdacht voorwerp. Nadat de 165 passagiers elf uur in een afgesloten ruimte hadden doorgebracht, werd de vlucht voortgezet, bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij woensdagavond na berichtgeving van de NOS.

Het toestel was onderweg naar de Marokkaanse havenstad Al Hoceima toen aan boord een verdacht voorwerp werd gevonden. Vanaf het moment dat het toestel was geland, hebben de plaatselijke autoriteiten het vliegtuig volgens de zegsvrouw overgenomen.

De passagiers werden in een aparte ruimte geplaatst, waar aanvankelijk alleen water beschikbaar was. Zodra dat bij de vliegtuigmaatschappij bekend werd, heeft Transavia volgens de woordvoerder de catering van boord gehaald. Ook werd na verloop van tijd een restaurant geopend in de buurt van de ruimte waar de passagiers zaten. Hoelang zij precies zonder eten hebben gezeten, weet de zegsvrouw niet.

Het verdachte pakketje bleek uiteindelijk ongevaarlijk, waarna de vlucht kon worden voortgezet.