'Real Madrid biedt bijna honderd miljoen op Bale'

Boris (borisz)

Real Madrid heeft een bod van 85 miljoen pond (97,5 miljoen euro) uitgebracht op Gareth Bale. Dat bericht de London Evening Standard. Voorzitter Daniel Levy van Tottenham Hotspur weigert de 24-jarige Welshman echter voor dit bedrag te verkopen en zou op zijn minst 115 miljoen euro willen hebben.

De speler van het jaar in de Premier League kan daarmee de duurste voetballer ooit worden. Het huidige record is in handen van Cristiano Ronaldo, die in 2009 voor 94 miljoen euro de overstap maakte van Manchester United naar Real Madrid. Bale kostte Tottenham, die hem overnamen van Southampton, in 2007 ongeveer 11,5 miljoen euro.

De aanvallende middenvelder heeft inmiddels aangegeven naar de Spaanse hoofdstad te willen verhuizen, melden Engelse media. Bij de Spurs hopen ze juist een nieuw contract af te sluiten met de sterspeler. Daarin moet een clausule worden opgenomen waarmee hij volgend jaar kan vertrekken als een club 92 miljoen euro op tafel legt.

Real Madrid hoopt de transfer deels te bekostigen met de verkoop van andere spelers. Zo vertrok Gonzalo Higuaín voor veertig miljoen euro naar Napoli en staan ook onder anderen Fábio Coentrão en Ángel Di María op de nominatie om te vertrekken.