Bezetting hoofdkantoor Sensire beëindigd

Redactie

De bezetting van het hoofdkantoor van zorgorganisatie Sensire in Varsseveld is beëindigd. De ongeveer honderd medewerkers stopten hun actie rond middernacht omdat minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) heeft toegezegd dit weekeinde met Abvakabo FNV in gesprek te gaan over een oplossing.

De thuiszorgmedewerkers bezetten het hoofdkantoor dinsdag vanaf 15.30 uur uit protest tegen het aangekondigde ontslag van achthonderd vaste medewerkers en driehonderd tijdelijke thuishulpen. Ze wilden met de directie in gesprek, maar die had het pand al verlaten.

De medewerkers zien het gesprek met Asscher volgens Abvakabo FNV met vertrouwen tegemoet. Wel staat al een volgende actie gepland. Als het gesprek niets oplevert gaan de medewerkers volgende week naar de verantwoordelijke wethouder.

Sensire wil de medewerkers ontslaan vanwege de onzekerheid over de vraag naar thuishulp in 2014. De overheid wil volgens Sensire drastische bezuinigingen op de thuishulp doorvoeren. Volgens FNV is dat echter nog lang niet zeker. Gemeenten zijn momenteel druk bezig hun beleid voor de thuiszorg aan te passen.