Lichte stijging op afwachtend Damrak

Redactie

(Novum/ABM FN) - De Amsterdamse beurs sloot dinsdag 0,2 procent op 368,99 punten. De beurs is in afwachting van een reeks cijfers die woensdag in de Verenigde Staten naar buiten komen. Ook elders in Europa noteerden de aandelenmarkten licht hoger. De Franse beurs won een half procent en de Duitse beurs 0,2 procent.

Voor woensdag staan in de VS de economische groei en een banenrapport op de agenda. Nabeurs volgt het rentebesluit door de Federal Reserve, waarop het Damrak pas donderdag kan reageren.

In de AEX werden vijftien fondsen hoger verhandeld tegenover tien fondsen lager. Opnieuw was Imtech de grootste daler. De technische dienstverlener leverde 2,7 procent in. Volgens Imtech is het niet nodig om onderdelen te verkopen om aan de bankconvenanten te voldoen. Analisten denken hier anders over.

Tegenover het verlies van Imtech stond een koerswinst van bijna twee procent voor PostNL. TNT Express, waarin PostNL een stevig belang houdt, won 1,3 procent. Maandag leverde de pakketbezorger juist nog flink in na de kwartaalcijfers.

In de AMX kleurde het beeld met een plus van 0,6 procent nog groener. Hier ging TKH Group aan kop met een dagwinst van 1,8 procent. Wereldhave leed met 1,3 procent het meeste verlies nadat ING het fonds van de kooplijst haalde vanwege onzekere vooruitzichten.

Kort na het sluiten van de aandelenmarkten in Europa, noteerde de Dow Jones Index 0,2 procent hoger op 15.546,97 punten. De breder samengestelde S&P500 Index won 0,3 procent en techbeurs Nasdaq koerste zelfs 0,7 procent hoger.