Schaars: "Leeftijd mag geen item zijn"

Jeffrey

Stijn Schaars zal bij PSV de 'Engelaar-rol' moeten vervullen. De 29-jarige routinier moet op en naast het veld een vaderfiguur zijn voor de grote talenten. In vergelijking met afgelopen seizoen is er één ding aanmerkelijk veranderd, merkt Schaars op in het Algemeen Dagblad.

"De gunfactor is hoog. We hebben een heel jonge ploeg, maar kennelijk wel eentje waar iedereen veel van verwacht." Dinsdagavond staat de jonge ploeg van trainer Phillip Cocu tegenover het Belgische Zulte Waregem in de voorronde van de Champions League.

Over de gemiddelde leeftijd van de Eindhovense formatie wil Schaars het niet hebben. "Bij PSV moet je altijd winnen en mag leeftijd nooit een item zijn. Laten we het er vooral op houden dat er een frisse wind waait bij PSV. Tegen Zulte zal blijken waar we staan, want op basis van oefenwedstrijden is dat lastig in te schatten."

Met onder meer Zakaria Bakkali (17), Memphis Depay (19) en Jürgen Locadia (19) uit de jeugdopleiding heeft PSV een hoog 'eigen kweek'-gehalte. "Er zit veel talent in deze groep, dat is helder, maar talent alleen is niet genoeg. Dat moet snel kwaliteit worden. Dinsdagavond moeten ze er staan."