Tinkov neemt Contador weer op de korrel

Jeffrey

Oleg Tinkov heeft opnieuw uitgehaald naar Alberto Contador. Op Twitter liet de Rus zijn minachting blijken over de beslissing van de Spanjaard om de Vuelta niet te rijden. "Hij rijdt de Vuelta niet want hij is moe. Waar is Conta verdomme moe van, één race? Hij is niet te moe om maandelijks een enorme cheque te krijgen."

Direct na de Tour, waarin Contador door een inzinking in de laatste bergrit niet op het podium eindigde, was Tinkov ook al kritisch op de kopman van de door hem gesponsorde wielerploeg. Hij verweet Contador toen een gebrek aan professionaliteit. De Spanjaard zou te rijk zijn en daardoor niet hongerig genoeg zijn.

Tinkov is als eigenaar van Tinkoff Bank de cosponsor van Contadors Saxo Bank-ploeg. Vorige week maakte ploegbaas Bjarne Riis bekend dat de onderhandelingen over een nieuw sponsorcontract werden stilgelegd. Beide partijen zouden het niet eens zijn over de te volgen koers. Of Tinkovs openlijk kritiek op Contador de onderhandelingen beïnvloedde maakte Riis niet bekend.