Wijnaldum: "PSV snakt naar de Champions League"

Maarten (rubbereend)

Georginio Wijnaldum wil zich met PSV plaatsen voor de Champions League. De eerste horde op weg naar het hoofdtoernooi is dinsdag Zulte Waregem.

PSV speelde in het seizoen 2008/09 voor het laatst Champions League-voetbal. Toen strandde de formatie uit Eindhoven in de groepsfase na wedstrijden tegen Atlético Madrid, Liverpool en Olympique Marseille. Wijnaldum wil dit seizoen voor PSV zijn debuut maken in het miljoenenbal. De Eindhovenaren moeten dan flink aan de bak.

"De afgelopen jaren heb ik wel gemerkt dat iedereen in Eindhoven snakt naar Champions League-voetbal”, zegt Wijnaldum tegen het ANP. "Zulte is een tegenstander om rekening mee te houden", aldus de ex-Feyenoorder, die weet dat Zulte Waregem vorig seizoen lang mee deed om de Belgische landstitel, die naar Anderlecht ging.

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat PSV in de Champions League speelde. Dat houdt de huidige selectie niet heel veel bezig. "Of er extra druk op deze wedstrijd staat? Dat denk ik niet. We willen gewoon allemaal graag voetballen, plezier hebben én de Champions League halen", aldus Wijnaldum, die in 2011 naar PSV kwam.