Beverly Hills Cop krijgt toch vierde film

Vincent (vinnypassy)

Eddie Murphy keert zeer waarschijnlijk toch terug als de gevatte politieagent Axel Foley. Filmstudio Paramount Pictures werkt aan Beverly Hills Cop 4, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Murphy werkte jaren aan een vervolg op de filmreeks, maar eerdere pogingen mislukten.

De filmreeks zou vijf jaar geleden verfilmd worden door Brett Ratner, maar dat project kwam nooit van de grond. Daarna kocht tv-zender CBS de rechten voor een tv-serie, maar die werd na de eerste proefaflevering stopgezet. De nieuwe film is wel geïnspireerd op de serie. Josh Appelbaum en André Nemec zijn gevraagd het scenario van de film te schrijven. De twee zijn bekend van de film Mission: Impossible - Ghost Protocol.

In de eerste Beverly Hills Cop uit 1984 gaat detective Foley vanuit het rauwe Detroit naar het chique Beverly Hills om de moord op een vriend te onderzoeken. Daar wordt hij opgescheept met twee brave agenten uit Beverly Hills, Billy Rosewood en sergeant John Taggart. Het is onduidelijk of Judge Reinhold en John Ashton terugkeren in de rollen van Rosewood en Taggart.

Tony Scott regisseerde in 1986 het tweede deel. Bijna twintig jaar geleden, in 1994, werd de laatste Bevery Hills Cop-film gemaakt door John Landis. Die film werd echter een flop. Wanneer het vierde deel uit moet komen, is nog niet bekend.


Beverly Hills Cop krijgt toch vierde film (Foto: Novum)